Onze campagnes

U wilt aan de slag gaan?
DuurSaam Benoordenhout wil bewoners ontzorgen bij het nemen van maatregelen die bijdragen tot onze gezamenlijke duurzame doelstellingen.
 

Als bewoners kunnen we ons op dit moment het beste concentreren op het reduceren van gebruik van warmte-energie door betere  isolatie in onze woningen, betere installaties, en het gebruik van groene stroom opgewekt door eigen zonnepanelen. Het voordeel van de te nemen maatregelen is dat u niet alleen bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen, maar ook bijdraagt aan uw comfort en aan uw financiën. Omdat het verbruik vermindert, en daarmee de energiekosten, verdient u de investering binnen een aantal jaren terug.

Eerst oriënteren
Wilt u zich oriënteren op wat mogelijk is in uw specifieke woonsituatie, vraag dan een keukentafelgesprek aan met een van onze energiecoaches. Hij of zij is een volkomen onbevooroordeeld gesprekspartner voor u, zonder enige voorkeur of commercieel belang. Deze service wordt u kosteloos aangeboden door DuurSaam Benoordenhout.
Isoleer voor klimaat en portemonnee
Bent u al wat verder en wilt u aan de slag met energie besparen door isolatie van uw woning, dan kunt u gebruik maken van onze collectieve actie.  Deze actie is door DuurSaam Benoordenhout opgezet in samenwerking met de WoonWijzerWinkel (WWW) en Hou-van-je-Huis (gemeente Den Haag). De WWW biedt u als regionale instantie een beperkte garantie op het correct uitvoeren van isolatiemaatregelen en biedt toegang tot door hen geselecteerde en gecontroleerde aanbieders. Om dit in het Benoordenhout onder de aandacht te brengen is DuurSaam Benoordenhout op 26 maart gestart met de campagne: Isoleer voor Klimaat en Portemonnee.
Weet u welke isolatiemaatregel(en) u wilt laten uitvoeren en wilt u zich verder oriënteren over hoe wij u kunnen helpen, klik dan op  onderstaande knop.
 
Zonnepanelen op eigen dak
U kunt zelf stroom opwekken met zonnepanelen. Zonnepanelen leveren een positieve bijdrage aan duurzame energievoorziening in de wijk. DuurSaam Benoordenhout nodigt u uit deel te nemen aan de actie “Zonnepanelen op eigen dak”. De actie heeft tot doel het aantal zonnepanelen in de wijk uit te breiden met ten minste 2.000 panelen vóór eind 2020. Met voldoende medewerking van mensen uit de wijk kunnen we het genoemde aantal zelfs overtreffen.