Ga naar hoofdinhoud

Collectieve Zonnepanelenactie voor Benoordenhout

Inschrijving gesloten! De Collectieve Zonnepanelenactie was van 16 oktober 2021 tot en met 16 januari 2022. Hieronder kunt u de inhoud van de afgelopen actie nog lezen, aanmelden is dus echter niet meer mogelijk. Vanwege de topdrukte bij installateurs is het dit jaar niet mogelijk een nieuwe actie te starten in oktober. We hopen dit binnen een paar maanden alsnog te kunnen organiseren. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden, geef dan hier uw contactgegevens aan ons door.

Isoleren en het plaatsen van zonnepanelen zijn de eerste stappen naar een duurzame woning. Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk én betaalbaar. Ze leveren bovendien een winst op die vergelijkbaar is met een rente van 4 procent op een spaarrekening. In de zomer werken ze op volle toeren, maar ook bij bewolkt weer en in de winter wekken ze stroom op.

Veel wijkgenoten hebben deelgenomen aan de Collectieve Zonnepanelenactie van vorig jaar en met hulp van DuurSaam Benoordenhout zonnepanelen laten plaatsen. Bij u binnenkort ook? Doe dan mee met onze nieuwe Collectieve Zonnepanelenactie 2021 voor Benoordenhout! Dit jaar met Zonnefabriek als installateur.

Aanmelden kan tot 16 januari en de zonnepanelen kunnen binnen 2 tot 3 maanden geplaatst worden. Eventueel kan dit in overleg ook later in 2022, als u bijvoorbeeld eerst nog wilt verbouwen of uw dak wilt vernieuwen.

Met uw deelname kiest u voor hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Lees snel verder voor alle voordelen.

Na inschrijving kunt in een vrijblijvend adviesgesprek meer informatie over de mogelijkheden ontvangen van Zonnefabriek. Een algemene informatiebijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden op 8 november.

De Collectieve Zonnepanelenactie in 5 heldere stappen

Stap 1: Schrijf u in

Inschrijven is eenvoudig en zo gedaan. Bovendien is het gratis en vrijblijvend. Twijfelt u nog? Onze Energiecoaches staan klaar om uw vragen te beantwoorden.
E-mail naar zon@duursaambenoordenhout.nl en we nemen contact met u op.

Stap 2: Gratis dakscan, adviesgesprek en offerte

Binnen 2 werkdagen ontvangt u een e-mail van Zonnefabriek waarmee u direct een geschikt moment kunt kiezen voor een vrijblijvend online adviesgesprek. Een adviseur van Zonnefabriek neemt de dakscan met u door en maakt op basis van uw wensen een maatwerkofferte. De adviseur kan tijdens dit gesprek ook al uw vragen beantwoorden. Zo heeft u al snel een goed beeld van wat er mogelijk is voor uw dak tegen welke prijs.

Stap 3: Schouw op locatie

Als u in principe akkoord bent met het voorstel dat u na afloop van het adviesgesprek ontvangt, kunt u een afspraak voor een schouw inplannen. Bij een schouw komt de installateur bij u langs om te kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, waar de omvormer het beste kan hangen, wat de meest geschikte kabelroute is en welke eventuele aanpassingen aan de meterkast nodig zijn.

Stap 4: Omgevingsvergunning aanvragen

Omdat Benoordenhout een rijksbeschermd stadsgezicht is, dient u een omgevingsvergunning bij de gemeente aan te vragen. U krijgt hiervoor gedetailleerde instructies van Duursaam Benoordenhout.  Wij hebben regelmatig overleg met de Welstandscommissie en inmiddels veel ervaring met het aanvraagproces én wat er wel en niet mogelijk is. Wilt u hier vooraf meer over weten? Klik dan hier, vul het formulier in en we kijken graag met u mee.

Stap 5: Vakkundige installatie

Na een definitief akkoord, kunnen de zonnepanelen binnen 2 maanden bij u worden geïnstalleerd. Dat duurt meestal niet langer dan een dag. Na de installatie van uw zonnepanelensysteem begint u direct met besparen! Met monitoring via een app of internet heeft u direct inzicht in de dagelijkse, jaarlijkse en totale opbrengst van uw zonnepanelen. U zult zien dat wanneer het weer lente en zomer wordt u steeds meer energie gaat opwekken!

Het aanbod: hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs

Meedoen aan de Collectieve Zonnepanelenactie van DuurSaam Benoordenhout heeft veel voordelen:

 • Na een zorgvuldig selectieproces hebben wij uit meerdere installateurs met Zonnefabriek een betrouwbare en volledig gecertificeerde installateur gekozen. Als één van de oudste aanbieders van zonnepanelen is Zonnefabriek al sinds 2009 bezig om Nederland van zonnestroom te voorzien.
 • Meedoen is gratis en vrijblijvend – u gaat pas betalen na uw definitief akkoord en als de installatie is ingepland. U krijgt een aantrekkelijke collectieve korting van maar liefst 15%, u ontvangt een bijdrage van het Klimaatfonds én de btw-teruggave kunt u tegen een gereduceerd tarief van 50 euro laten verzorgen door een partner van Zonnefabriek.
 • U heeft de keuze uit 2 pakketten met verschillende merken zonnepanelen. Alle zonnepanelen voldoen aan strenge kwaliteitseisen en worden gefabriceerd door fabrikanten met een zeer goede reputatie. Aan u de keuze!

Kortom, met deelname aan de Collectieve Zonnepanelenactie van DuurSaam Benoordenhout kiest u voor hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

Zie hieronder meer informatie over de 2 pakketten en de omvormers. U hoeft bij inschrijving nog geen keuze te maken welk pakket u wilt.

SolarPower

Pakket A: Premium Plus

 • SunPower Performance 380Wp Full Black (SPR-P3-380-BLK)
 • Extra hoogvermogen en langere productgarantie
 • Monokristallijne zonnepanelen
 • Zwart geanodiseerd aluminium frame
 • Afmetingen 169 x 116 cm, 21,0 kg
 • 380 Wp maximaal vermogen
 • Premium Tier 1-fabrikant: meest kwalitatief en betrouwbaar
 • 25 jaar productgarantie én servicegarantie
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • Datasheet (PDF)
Q Cells

Pakket B: Premium

 • Q Cells 340Wp Full Black (Q.Peak Duo BLK G9, 340Wp)
 • Hoogvermogen en standaard productiegarantie
 • Monokristallijne zonnepanelen
 • Zwart geanodiseerd aluminium frame
 • Afmetingen 167,3 x 103 cm, 17,5 kg
 • 340 Wp maximaal vermogen
 • Tier 1-fabrikant: meest kwalitatief en betrouwbaar
 • 12 jaar productgarantie
 • 25 jaar vermogensgarantie
 • Datasheet (PDF)

Omvormer

Het ‘soort’ stroom dat zonnepanelen opwekken is gelijkstroom. De taak van een omvormer is vervolgens om deze gelijkstroom om te zetten in bruikbare stroom voor uw elektrische apparaten (wisselstroom).

Voor de omvormer kunt u kiezen tussen SMA en SolarEdge. De installateur helpt u graag bij deze keuze in het offertetraject.

Zonnefabriek Solar Backpack

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is inbegrepen in het aanbod?

 • Prijsindicatie en fysieke schouw bij u thuis (dus niet op afstand)
 • Een persoonlijke offerte op maat
 • Volledig zonnepanelensysteem inclusief eventuele aanpassingen in de meterkast
 • Installatie inclusief montagemateriaal
 • Monitoring via app of website
 • Product-, installatie- en vermogensgarantie

Wat is het voordeel van deelnemen aan deze Collectieve Zonnepanelenactie?

 • U ontvangt een persoonlijk aanbod voor een volledig zonnepanelensysteem
 • Hoge kwaliteit zonnepanelen en omvormer
 • Plaatsing door een gecertificeerde installateur, geselecteerd door DuurSaam Benoordenhout
 • Gratis en vrijblijvend – u gaat pas betalen na inplannen van de installatie
 • Onze DSBH-Energiecoaches denken graag met u mee als u vragen heeft
 • Aantrekkelijke kortingen specifiek voor deze Collectieve Zonnepanelenactie:
  • Een collectieve korting van maar liefst 15%.
  • BTW-teruggaveservice tegen een gereduceerd tarief van 50 euro.
  • Bijdrage van het Klimaatfonds Haaglanden: ongeveer 15 euro per paneel, gebaseerd op de terugverdientijd en CO2-besparing van uw zonnepanelensysteem.

Is de Collectieve Zonnepanelenactie alleen voor particulieren of ook voor VVE's?

VvE’s kunnen zich ook inschrijven voor deze Collectieve Zonnepanelenactie.De genoemde tijdslijnen op deze pagina gelden voor particuliere inschrijvingen en kunnen anders zijn bij VVE’s. Bij grotere VvE’s wordt mogelijk een apart project opgestart, met andere voorwaarden. Geef bij de inschrijving duidelijk aan dat het een VvE betreft, of stuur een e-mail naar zon@duursaambenoordenhout.nl.

Wat is de terugverdientijd van de zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen is een investering. Maar uw energierekening wordt meteen flink lager en zo verdient u uw investering terug. De terugverdientijd hangt af van de keuzes die u maakt in het offerteproces en zal tussen de 6 tot 10 jaar liggen. Zonnepanelen gaan zeker 25 jaar mee, u heeft dus vele jaren gratis zonnestroom.

U kunt de zonnepanelen financieren met eigen geld of met de Energiebespaarlening. Het Nationaal Warmtefonds biedt financieringsmogelijkheden voor de verduurzaming van huizen en gebouwen tegen aantrekkelijke voorwaarden voor particuliere woningeigenaren, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en scholen. Zie: www.energiebespaarlening.nl

Wat is de salderingsregeling en moet ik hiermee rekening houden?

Een gemiddeld huishouden gebruikt op jaarbasis ongeveer 30% van de opgewekte energie van zonnepanelen direct voor eigen gebruik. Het overige wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Daarnaast blijft u ook energie afnemen van het elektriciteitsnet op de momenten dat u meer energie nodig heeft dan uw zonnepanelen opwekken (bijvoorbeeld ‘s avonds).

De salderingsregeling houdt in dat u de energie die u aan het elektriciteitsnet teruglevert mag wegstrepen (salderen) tegen de energie die u van het net afneemt. Dat is gunstig: u krijgt voor de geleverde energie hetzelfde tarief als wat u aan het energiebedrijf betaalt voor de energie die u afneemt (zo’n 22 cent per kWh).

De regering wil dit vanaf 2023 veranderen, al is dit voornemen nog niet definitief. Elk jaar mag u wat minder energie wegstrepen en vanaf 2031 kunt u helemaal niet meer salderen. Daarna krijgt u een lagere vergoeding voor de energie die aan het net wordt geleverd. Het wordt dan financieel gunstiger om het eigen verbruik van de opgewekte energie te verhogen. Of om uw opgewekte energie op te slaan in een batterij (wat vanwege de huidige salderingsregeling nu nog niet financieel aantrekkelijk is).

Een nieuwe salderingsregeling zal uiteindelijk leiden tot een kleiner financieel rendement en een langere terugverdientijd, echter de aanschaf van zonnepanelen zal een aantrekkelijke investering blijven.

Door de mogelijke wijziging van de salderingsregeling is het dus gunstiger om de installatie van zonnepanelen niet langer uit te stellen. Als u dit jaar deelneemt aan de Collectieve Zonnepanelenactie, heeft u de investering terugverdiend nog voor de salderingsregeling volledig is afgeschaft.

Voor meer informatie over de salderingsregeling zie: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/salderingsregeling-voor-zonnepanelen

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?

Een zonnestroomsysteem zorgt in veel gevallen voor extra dakbelasting. Vaak is de draagkracht van een dak voldoende om een zonnestroomsysteem te dragen. Of de draagkracht van een constructie voldoende is, moet worden bepaald door een specialist. De installateur kan tijdens de schouw van uw dak adviseren of dit nodig is.

Hoe vraag ik de bijdrage van het Klimaatfonds aan?

De bijdrage vanuit het Klimaatfonds zal door Duursaam Benoordenhout worden aangevraagd, na plaatsing van de zonnepanelen. Hiervoor hebben het volgende van u nodig: offerte en factuur van Zonnefabriek, uw rekeninggegevens en tenaamstelling. De bijdrage zal rond de 15 euro per paneel bedragen, gebaseerd op de terugverdientijd en CO2-besparing van het zonnepanelensysteem.

Hoe vraag ik de btw-teruggave aan?

Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op de aankoop en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. U maakt dan gebruik van de kleineondernemersregeling (KOR). Dit is een relatief eenvoudige aanvraag waarna u binnen enkele maanden de volledige btw minus het forfait ontvangt.

Forfait is de benaming voor de belasting die betaald wordt over de stroom die een zonnepaneleninstallatie maximaal kan leveren. Deze bedragen zijn door de Belastingdienst vooraf bepaald en opgedeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van het totale vermogen van het zonnesysteem.

U kunt de btw op zonnepanelen zelf terugvragen met behulp van dit duidelijke stappenplan van Milieu Centraal. Het proces is een aantal jaren geleden vereenvoudigd door de Belastingdienst.

U kunt de aanvraag ook met een gereduceerd tarief van 50 euro laten verzorgen door Zonnepanelenbtw.nl, partner van Zonnefabriek.

Zie de informatie op de website van de Belastingdienst

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk en winstgevend. Met zonnepanelen op je dak wekt u uw eigen duurzame stroom op. De prijs die u betaalt voor zonnepanelen en het leggen hiervan, is de afgelopen 10 jaar met zo’n 50% afgenomen. Meer weten over zonnepanelen? Zie de website van Milieu Centraal: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen

Moet ik van energieleverancier wisselen als ik voor zonnestroom kies?

Nee, dat is zeker niet noodzakelijk. Als u besluit zonnestroomproducent te worden dan zult u merken dat sommige energieleveranciers betere voorwaarden hanteren betere dan andere energieleveranciers. Wekt u bijvoorbeeld evenveel stroom op als u verbruikt dan is de energieleverancier met de laagste vaste kosten vaak het voordeligst voor u. Wekt u meer op dan u verbruikt en komt uw productie boven de 5000kWh dan kan de energieleveracier met de hoogste terugleververgoeding een goede keuze zijn.

Ik kan de informatiebijeenkomst niet bijwonen, kan ik ook ergens anders mijn vragen stellen?

Natuurlijk, onze Energiecoaches staan u graag te woord. Stuur een e-mail naar zon@duursaambenoordenhout.nl

Back To Top