Duurzame wijkgenoten

Duurzame wijkgenoten

Wij willen u graag laten kennismaken met een aantal gedreven wijkbewoners, die aan de slag zijn gegaan met verduurzaming.

Daniël Beumer

IJzerhandel Beumer opende op 5 november 2016 de pas gerenoveerde winkel. Beumer is al sinds 1956 gevestigd aan de Van Hoytemastraat. Als gevolg van de grote brand in 2014 moest de winkel compleet nieuw opgebouwd worden. Dat gebeurde op een duurzame manier. De winkel heeft sinds de renovatie geen gasaansluiting meer.

Hans Jansen

Door de laatste speech van Wubbo Ockels werd Thérèse Jansen overtuigd van het belang van duurzame maatregelen voor de houdbaarheid van onze planeet. Hans en Thérèse vertellen dat het niet heel lastig is om concrete stappen te nemen. Na dubbel glas, vloerisolatie en zonnepanelen komt de warmtepomp aan bod.

Michiel de Vlieger

De beste ingrediënten voor de gerechten, die kok en cateraar Michiel de Vlieger maakt, zijn verse biologische- en liefst direct van de producent, of komen soms zelfs uit zijn eigen moestuin.
Koken met de seizoenen en het gebruik van locale producten; dat is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel smaakvol.