Isoleer voor klimaat en portemonnee

Isoleer voor klimaat en portemonnee

De werkgroep ‘Energie Besparen’ van DuurSaam BenoordenHout heeft op 26 maart 2019 het startschot gelost voor deze campagne. Onze campagneleus brengt tot uitdrukking dat isoleren helpt om minder energie te gebruiken, uw comfort te verhogen en om uw energierekening omlaag te brengen. Het is immers niet te verwachten dat energie, wat voor duurzame oplossing er ook komt, goedkoper zal worden.

 

Bij deze isolatie-actie werkt DuurSaamBenoordenHout samen met de coöperatie HOOM, die landelijk duurzaamheids initiatieven ondersteunt, en met de WoonWijzerWinkel (WWW), het centrum voor duurzaam bouwen voor de regio Den Haag–Rotterdam en omliggende gemeentes. In Den Haag heeft de Gemeente pop-up stores genaamd Hou-van-je-Huis, die dependances zijn van de WWW. De WWW heeft overeenkomsten met lokale en regionale aanbieders, waar wij gebruik van kunnen maken en die kortingen aanbieden omdat we als DSBH met een collectieve wijkactie deelnemen.

 

Door het warmteverlies te beperken, bespaar je uiteindelijk het meest. Begin met de dingen die u zelf kunt doen. Dicht kieren en gaten; isoleer warme leidingen en pas radiatorfolie toe. Zorg dat kamerdeuren en de tochtdeur gesloten zijn. Doe ‘s avonds de gordijnen dicht en vervang conventionele gloeilampen door led-lampen. Zorg bij dit alles wel voor voldoende ventilatie.

Uw woonsituatie

In onze wijk Benoordenhout is ca. 75% van de woningen onderdeel van een VvE. Deze VvE’s variëren in grootte van 2 tot 200 appartementen. Naast bijdrages voor huizen heeft de overheid ook voor VvE’s verschillende voorzieningen getroffen om verduurzaming financieel te ondersteunen. De Gemeente Den Haag heeft dit gericht op VvE’s tot minder dan 10 appartementen en de Rijksoverheid op VvE’s vanaf 10 appartementen. Vaak is de besluitvorming bij VvE’s een langdurig en moeizaam proces.

Voor wijkgenoten met een zelfstandig huis is dit proces veel eenvoudiger omdat zij zelf de beslissingen kunnen nemen. Ook in uw situatie zijn er regelingen voor bijdrages van de gemeente. Onze Energiecoaches kennen deze regelingen voor zowel huizen als VvE’s.

 

De werkgroep ‘Energie Besparen’ is door de samenwerking met HOOM en WWW/Hou-van-je-Huis tot een oplossing gekomen hoe we als collectief in onze wijk kosten kunnen besparen en zo hoog mogelijke garantie kunnen krijgen op goede isolatie-installatie.

Door samenwerking staan we sterker, zijn we goedkoper uit en halen we betere resultaten op onze weg van de Energietransitie.

Als u er aan denkt om zelf aan de slag te gaan en u weet waar u aan wilt werken met isolatie schrijf dan in via het actieformulier.

Actieformulier