Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zet ‘m op 55! Is uw huis geschikt voor een (hybride) warmtepomp?

4 september - 30 september

De warmtepomp gaat vanaf 2026, als het aan de overheid ligt, de standaard vormen in de verwarming van woningen als vervanging van de puur gasgestookte cv-ketel. Mogelijk wilt u weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp, dan is de pilot Zet ‘m op 55! wellicht interessant voor u.

Veel oudere huizen zijn in de afgelopen jaren redelijk geïsoleerd, maar de cv-ketel warmt in veel gevallen het water dat naar de radiatoren nog steeds op tot zo’n 70 à 80 graden. Een geïsoleerd huis kan je ook warm krijgen met watertemperatuur van 65 °C. Door ook nog radiatorventilatortjes te installeren zou mogelijk ook een CV-temperatuur van maximaal 55 °C voldoende moeten zijn om uw huis aangenaam warm te stoken, ook in de wintermaanden. Dit op zich bespaart al al circa 5% aan gas door een beter ketelrendement maar vooral opent het de weg naar een warmtepomp.

Om dit in de praktijk te testen zoekt het wijkinitiatief DuurSaam Benoordenhout twintig wijkgenoten om het komend stookseizoen mee te doen aan een pilot.

 Klik hier voor verdere toelichting en aanmelding. Voor deze pilot werkt het wijkinitiatief samen met twee andere Haagse wijken en met ondersteuning en gedeeltelijke subsidie van de Gemeente Den Haag.

Gegevens

Begin:
4 september
Einde:
30 september
Evenement Tags:
, ,

Organisatoren

Wijkinitiatief Duursaam Benoordenhout
Gemeente Den Haag
Back To Top