VVe’s Uilennest

Categories : ,

DuurSaam Benoordenhout heeft een bedrijf opdracht gegeven om drie Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te onderzoeken op de mogelijkheden voor energiebesparing en begeleiding bij uitvoering. Dit bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van energiezuinige verwarmingssystemen.

Uit het onderzoek bleek dat het beste advies voor de betrokken VvE’s was: het inregelen van de collectieve centrale verwarming en het op vrij korte termijn vervangen van de ketels. De ketels waren bijna aan vervanging toe. Dat is gunstig, want op dat moment is de keus te maken voor een energiezuinige oplossing. Wachten tot de CV het begeeft is geen optie, omdat er dan geen tijd meer is om alternatieven te vergelijken.

VvE’s kennen specifieke uitdagingen door de organisatiestructuur, wat het uitvoeren van duurzame maatregelen moeilijker kan maken. De VvE moet besluiten nemen volgens de regels van de splitsingsakte, dus ook ten aanzien het uitvoeren van duurzame maatregelen.

Het eerste resultaat dat op basis van het onderzoek is de plaatsing van zonnepanelen op het dak van de VvE’s ten behoeve van collectief stroomverbruik.

DuurSaam Benoordenhout hoopt dat meer  VvE’s in het Benoordenhout ook energiebesparende maatregelen gaan nemen.