Stadstuinieren

Stadstuinieren

Stadstuinieren krijgt bij DuurSaam Benoordenhout een ruime definitie: gezamenlijk tuinieren, moestuinieren en benutten van openbare- of “braak liggende” ruimte voor een kleurrijker aanzien, maar zeker ook voor het produceren van kruiden, groenten, fruit en noten. Dat kan beginnen met tegeltuintjes tegen de gevel aan op straat. En met genoeg animo is serieuze stadslandbouw mogelijk.

Meer groen in de stad betekent ook meer ruimte voor insecten en vogels, meer beleving van natuur dicht bij huis. Zou het niet mooi zijn om te kunnen genieten van allerlei eetbare producten uit gemeenschappelijke ruimte? Leerzaam en goed voor onderlinge contacten in de buurt.

DuurSaam Benoordenhout verwelkomt graag mensen die zich willen inzetten voor stadstuinieren in de buurt en in samenwerking met scholen.
Lees meer over allerlei aspecten van stadstuinieren via onderstaande links. De links verwijzen voor het grootste deel naar informatie op de website van Milieu Centraal. Dit is een onafhankelijk adviesorgaan met een wetenschappelijke raad.