Tips van uw Energiecoach

Waterzijdig inregelen 00

Is uw CV goed ingeregeld?

Bij de meeste woningen in onze wijk is de Cv-installatie niet op de meest efficiënte manier ingesteld. Dat vergt meer energie dan nodig om alle vertrekken voldoende te verwarmen.

Een goede installateur kan uw installatie waterzijdig inregelen.  Dat betekent bij iedere radiator een kleine aanpassing. Dat kost voor een gemiddelde woning misschien € 400 tot € 500, maar die eenvoudige ingreep kan, samen met de aanpassing van de keteltemperatuur, tot 20% besparing op de gasrekening opleveren. Dus die investering heeft u binnen drie jaar terugverdiend. Lees hier het hele verhaal en schrijf u in voor een Energiecoachgesprek indien u meer informatie wilt of wilt weten of het voor uw situatie van toepassing is.

Zonnepanelen en een Rijksbeschermd Stadsgezicht

De Energiecoaches krijgen veel vragen over de noodzaak en mogelijkheden tot het verkrijgen van een Omgevingsvergunning bij plaatsing van Zonnepanelen in een Rijksbeschermd Stadsgezicht. Dit ook omdat een groot gedeelte van het Benoordenhout onder deze classificatie valt.

Vandaar dat Harry Gernaat van DSBH een gesprek heeft gehad met Stefan van Tol, de ambtenaar bij de Gemeente Den Haag en adviseur Duurzame Monumentenzorg. Het resultaat van dit gesprek vind u hieronder.

Subsidie op investeringskosten

Misschien heeft u ook deze ervaring: door het woud aan regels en internetsites van de overheid kom je er niet meer uit waarvoor -en op welke voorwaarden- nu subsidie wordt gegeven.

Bovendien veranderen de regels nogal eens.

Voor actuele informatie over de mogelijkheden subsidie of een lening te krijgen voor een door u overwogen investering in een energiebesparende maatregel kunt u terecht bij een van de DSBH Energiecoaches.

DSBH heeft de subsidies in kaart gebracht en volgt de ontwikkelingen op de voet. Onze Energiecoaches helpen u graag de mogelijkheden voor u te bepalen.