Skip to content

Belangenbehartiging

Belangenbehartiging

In de Energietransitie komt het regelmatig tot een afweging van belangen tussen belanghebbende partijen. Duursaam Benoordenhout onderzoekt wat u belangrijk vindt in de Energietransitie, om zo uw belang te kunnen vertegenwoordigen richting verantwoordelijke partijen.

We vertegenwoordigen uw belang in het wijkenoverleg met de gemeente, in directe gesprekken met de gemeente en met Stedin. We doen dit in samenwerking met de Wijkvereniging.

Via het wijkblad en tijdens onze jaarlijkse wijkbijeenkomst berichten we u over onze voortgang.

Onvoldoende handelingsperspectief voor de overgang naar duurzame warmte in onze wijk

De gemeente heeft onlangs een Visie uitgebracht (de Transitie Visie Warmte) waarin ruwweg wordt beschreven wanneer welke wijk van het gas af gaat en wat de warmtebron wordt.

Voor de vooroorlogse wijken ligt nog geen concreet plan, en daarmee geen handelingsperspectief. We zijn op zoek naar langjarig handelingsperspectief van de gemeente voor bewoners in onze wijk, om ons in staat te stellen om voor 2050 klaar te zijn met verduurzaming van onze warmtevoorziening.

Lees verder wat wij doen

Wijkspanning, hoe spannend gaat het worden?

Zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen en nieuwbouw zorgen op termijn voor overbelasting van het laagspanningsnet in het Benoordenhout, als Stedin niet tijdig trafo huisjes en extra kabels in alle straten van de wijk aanlegt. In de zomer loopt de spanning op door zonnepanelen, in de winter wordt de spanning te laag door laadpalen en warmtepompen. Overbelasting leidt in de zomer tot uitval van de omvormers van zonnepanelen. In de winter kunnen warmtepompen en andere apparaten uitvallen.

Zon in uw Auto

Met het afschaffen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zoeken bewoners naar manieren om hun zonnestroom zo veel mogelijk zelf te gebruiken. Voor de hand ligt om een autobatterij of een thuisbatterij op te laden als de zon schijnt. In de zomer ontlast dit meteen het elektriciteitsnet, waardoor er geen omvormers van zonnepanelen uitvallen. De thuisbatterij vraagt op dit moment een fikse investering die zich niet altijd terugbetaald. Voor bewoners met een elektrische auto is er een alternatief: opladen voor de deur op de openbare weg. 

Back To Top