skip to Main Content

Wie kan mij helpen?

Energiecoaches Benoordenhout

Onze Energiecoaches zijn mede wijkbewoners die u onafhankelijk en kosteloos adviseren over energiebesparende maatregelen. De coaches gaan met u in gesprek over wat voor uw woning mogelijk en haalbaar is. Deze maatregelen betreffen isolatie en comfortverbetering van uw woning, zoals:

  • kleine en goedkope maatregelen als tochtstrips en radiatorfolie
  • dubbele beglazing
  • isolatie van dak en vloer

Tevens dragen deze maatregelen bij aan de waarde van uw woning en zorgen ze voor besparing op uw energiekosten. Daarnaast helpen deze maatregelen om op termijn energielabel B of (in de meeste gevallen) C te verkrijgen zodat uw woning geschikt is om over te stappen naar een duurzame warmtevoorziening

Ook zijn de coaches goed op de hoogte van de diverse subsidieregelingen van Gemeente, Provincie en Rijk, en helpen offertes aan te vragen bij betrouwbare partners van DSBH.

Daarnaast kunnen ze u helpen kennis te maken met de Benoordenhout Energiecheck waar u meer informatie over kosten en opbrengsten van isolatiemaatregelen kunt vinden.

Interesse in een Energiecoachgesprek ? Vraag hier een gesprek aan.

Met uw VvE aan de slag

Driekwart van de Benoordenhoutse woningen maakt onderdeel uit van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Omdat de ‘schil’ van het appartementencomplex gemeenschappelijke eigendom is, is het aan te raden om als VvE-leden samen aan de slag te gaan.

Een gedragen VvE-plan
Ook hier kunnen de Energiecoaches bij helpen. Ze werken volgens een beproefde methode die fasegewijs bijdraagt aan een onderbouwd en gedragen VvE-plan. Hierbij maken ze gebruik van goede contacten met de VvE-balie van de gemeente Den Haag en met partijen die energiescans voor VvE’s kunnen uitvoeren.

Diverse overheidsinstanties hebben specifiek voor VvE’s regelingen getroffen om verduurzaming financieel te ondersteunen – ook daarover kunnen de coaches u meer vertellen.

Vraag hier een gesprek aan voor de begeleiding van uw VvE. 

Buurtgesprekken

Wat zijn de kansrijke duurzame energievoorzieningen voor onze wijk en uw woning? Wat zijn voor- en nadelen van de verschillende opties? Zijn de laagste kosten, grootste CO2-reductie, onafhankelijkheid, ‘gedoe’ in huis en straat belangrijk voor u. Of misschien vindt u de mogelijkheid om te koelen in de zomer belangrijk.

Tijdens het (virtuele) buurtgesprek lichten wij de verschillende opties toe, waardoor u uw voorkeur kunt bepalen.

Passend binnen de coronamaatregelen van het RIVM, treft u ons later dit jaar met regelmaat aan in de winkelstraten en bij de sportverenigingen in onze wijk. Ook gaan we informatiebijeenkomsten organiseren op locaties in de zes buurten. Houd hiervoor de agenda in de gaten!
Maar nu al kan u een virtueel buurtgesprek aanvragen. Voor een groep van vijf tot acht bewoners organiseren we graag een virtueel gesprek, waarin we onder andere ook de Benoordenhout Energiecheck toelichten. Vaste momenten waarop de dit organiseren zijn: maandag- en donderdagavond om 20.30 en zaterdagmiddag om 16.00.

Vraag hier uw buurtgesprek aan

Back To Top