Skip to content

Verduurzaming eigen woning steeds meer in trek

 

Verduurzaming van de eigen woning is voor steeds meer bewoners belangrijk. Niet alleen om de opwarming van de aarde te beperken maar ook om kosten te besparen door minder energie te gebruiken en/of zelf op te wekken.

Uit de enquête die het wijkinitiatief eind vorig jaar heeft laten uitvoeren blijkt dat een kleine meerderheid van de wijkbewoners vindt dat verduurzaming van hun woning voor verbetering vatbaar is. Van de respondenten beoordeelde 40% de duurzaamheid van hun woning als matig, terwijl zo’n 15 % een onvoldoende opgaf.

Dat het onderwerp leeft bij bewoners blijkt ook uit het feit dat sinds de start al meer dan 200 Benoordenhout bewoners een gesprek hebben aangevraagd met een DuursaamBenoordenhout Energiecoach.

Ook voor de digitale HEBA-bewonersavond die de energiecoaches uit zeven Haagse wijken hielden op woensdagavond 21 april over verduurzaming van woningenhadden meer dan 40 deelnemers zich aangemeld. Ook energiecoaches van het wijkinitiatief DuurSaamBenoordenhout waren aanwezig om de deelnemers uit het Benoordenhout van advies te voorzien. Deelnemers kregen informatie over het Energiecoach gesprek, hoorden van ervaringen van enkele bewoners met verduurzaming en konden kennis maken met een energiecoach uit de eigen wijk.Op die avond stal een bewoner uit Benoordenhout de show met een leuk verhaal over hoe hij met zijn buren na een Energiecoachgesprek tot isolatie, groen dakbedekking én plaatsing van zonnepanelen was gekomen.

Wilt u ook aan de slag om uw woning te verduurzamen, maar weet u niet waar te beginnen? Wilt u bijvoorbeeld betere isolatie, dubbel glas of beginnen met zonnepanelen? Of wilt u gewoon eerst een goed gesprek, met iemand uit Benoordenhout, die de wijk kent, die onafhankelijk is en kennis van zaken heeft? Schrijf je dan in voor een afspraak met een Energiecoach via onze website.

 

Back To Top