Ga naar hoofdinhoud

Zonnepanelen op eigen dak

Zonnepanelen op het dak is een lucratieve maatregel die u nu al kunt nemen: u wekt duurzaam stroom op én bespaart op uw elektriciteitsrekening. De terugverdientijd is vier tot zeven jaar, ook als de huidige salderingsregeling zou gaan veranderen.

Duursaam Benoordenhout helpt u op weg
In 2020 en 2021 hebben we een Collectieve Zonnepanelenactie georganiseerd. Vanwege de topdrukte bij installateurs is het dit jaar niet mogelijk een nieuwe actie te starten in oktober. We hopen dit binnen een paar maanden alsnog te kunnen organiseren. Houd hiervoor deze website in de gaten, of geef hier uw contactgegevens door als u op de hoogte gehouden wilt worden.

Buiten de collectieve actieperiode kunt u zelf offertes aanvragen bij een of meerdere installateurs.

We kunnen u als volgt ondersteunen als u zonnepanelen wilt plaatsen:

  • Vergunningscheck: omdat Benoordenhout beschermd stadsgezicht is, is in vrijwel alle gevallen een vergunning vereist voor het plaatsen van zonnepanelen. Doe hier de vergunningscheck voor uw dak!
  • Kiezen van een installateur en zonnepanelen: we delen graag onze ervaring met betrekking tot installateurs en zonnepanelen.
  • Begrijpen en vergelijken van offertes: wij raden u aan bij meerdere installateurs een offerte op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Komt u er niet uit, dan denken we graag met u mee.
  • Verkrijgen van omgevingsvergunning: we laten u weten waaraan de vergunningsaanvraag moet voldoen en kunnen dit eventueel voor u toetsen voordat u de omgevingsvergunning aanvraagt. Daarna kunt u met onze gedetailleerde instructies de aanvraag indienen in het Omgevingsloket. Met de Welstandscommissie hebben we een aparte afspraken voor Benoordenhout gemaakt, waardoor minder documenten ingediend hoeven te worden. Ook hebben we regelmatig een vooroverleg waarbij we de Welstandscommissie om een voorlopig oordeel kunnen vragen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.
  • Verkrijgen van de Klimaatfondsbijdrage: zonnepanelen die met hulp van Duursaam Benoordenhout zijn geplaatst komen in aanmerking voor een bijdrage van het Klimaatfonds Haaglanden. (Deze subsidie wordt achteraf aangevraagd. Het is mogelijk dat deze bijdrage tussentijds en zonder opgaaf van reden wordt gewijzigd of gestopt.)

Voor de investering is het mogelijk om een Energiebespaarlening af te sluiten bij het Nationaal Warmtefonds. De Gemeente Den Haag biedt een extra rentekorting op de reguliere tarieven en sinds kort is de rente tot een bepaald verzamelinkomen zelfs 0% (zie: Energiebespaarlening met 0% rente).

We horen graag of we u kunnen helpen! E-mail ons op zon@duursaambenoordenhout.nl

Back To Top